• V košarici ni izdelkov.

Anksioznost – pomagaj si sam/a

Anksioznost je normalen in naraven del življenja. Je občutek skrbi, nervoze ali nelagodja zaradi nečesa, kar lahko ima negativen izzid. Kadar tesnoba postane pretirana ali kronična, lahko ovira vsakodnevne dejavnosti in oteži delovanje. Takrat jo je potrebno vzeti bolj resno in jo razrešiti.

Kaj se skriva za mojo tesnobo? Kaj je vzrok?

Sta odlični vprašanji za začetek.


Obstaja veliko orodij in tehnik, ki lahko pomagajo pri uravnavanju tesnobe. Nekatere najučinkovitejše vključujejo:

  1. Čuječnost in meditacija: Čuječnost je praksa, kjer smo prisotni in vključeni v trenutni trenutek, brez obsojanja. Običajno opazujemo dih ali raziskujemo zvoke okoli sebe.
    Meditacija je tehnika, ki lahko pomaga umiriti um in zmanjšati stres in tesnobo. Pokukajte na stran meditcije.vdihni.si
  2. Dihalne vaje: Globoko dihanje lahko pomaga umiriti telo in zmanjša tesnobo. Poskusite preprosto dihalno vajo, kjer globoko vdihnete skozi nos, zadržite nekaj sekund in počasi izdihnete skozi usta. Lahko uporabite box tehniko: 4 enote vdiha, 4 enote zadržite dih, 4 enote izdiha in 4 enote zadržite dih preden ponovite cikel.
  3. Vaja: redna telesna aktivnost lahko pomaga zmanjšati anksioznost s sproščanjem endorfinov, ki so kemikalije v možganih. Posebej pomaga gibanje v naravi ali nekaj, kar je povezano z vodo.
  4. Pisanje dnevnika: Zapisovanje misli in občutkov lahko pomaga pri njihovi boljši obdelavi in razumevanju, prav tako je lahko koristno pri prepoznavanju vzorcev in sprožilcev, ki prispevajo k tesnobi.
  5. Spanje: dovolj spanja lahko pomaga uravnavati razpoloženje in zmanjša tesnobo. Vzpostavitev doslednega urnika spanja in izogibanje stimulativnim dejavnostim pred spanjem lahko pomaga izboljšati spanec.
  6. Kvalitetna hrana, polna mineralov, vitaminov in fitohranil. Redno se prehranjujte in izločite hitro hrano. Jejte to, kar podpira vaše telesne celice, ne samo okusa.
Vredna sem! za močne in samozavestne ženske, ki želijo več

Transformacijski coaching je lahko močno orodje pri obvladovanju tesnobe. Coach vam pomagam prepoznati in rešiti osnovne težave, ki prispevajo k vaši anksioznosti, ter razviti strategije za spopadanje z njimi.

Ena od ključnih prednosti transformacijskega coachinga je osredotočenost na osebno rast in razvoj. S tem, ko strankam pomagam bolje razumeti sebe in nudim orodja in strategije za obvladovanje stresa in tesnobe, jih tako opolnomočim, da prevzamejo nadzor nad svojim življenjem in zgradijo večjo odpornost.

Kot ženska razumem, kako tesnoba lahko vpliva na vsakdanje življenje. Zaradi nje se lahko počutite ujete, kot da ni izhoda… Želim vas spomniti, da v tem niste sami. Na voljo je veliko virov, ki vam pomagajo pri obvladovanju in premagovanju tesnobe, s pravimi orodji in podporo pa lahko najdete olajšanje in ponovno pridobite nadzor nad svojim življenjem.

Pomembno si je zapomniti, da je tesnoba normalen del življenja in da jo vsakdo doživlja občasno in vsakdo ima drugačno izkušnjo z njo. Kadar pa tesnoba postane pretirana, lahko ovira vsakodnevne dejavnosti in oteži življenje. Če se spopadate s tesnobo, se ne bojte poiskati pomoči. Na voljo je veliko virov, vključno s terapijo, svetovanjem in podpornimi skupinami, ki vam lahko pomagajo pri obvladovanju in premagovanju tesnobe.

Na koncu vas želim spodbuditi, da si vzamete čas inse posvetite sebi. Raziščite kaj vzbuja tesnobo in preizkusite različne tehnike in orodja. Morda vam bo uspelo s pomočjo čuječnosti in meditacije, vadbe, vodenja dnevnika ali preko transformacijskega coachinga. S pravimi orodji in podporo lahko najdete olajšanje in ponovno prevzamete nadzor nad svojim življenjem.

V kolikor želite pomoč, se prijavite na brezplačen posvet.

Tukaj je še Jutranjica, ki je bila narejena na enako tematiko:

Petra Kmetec Bitenc
Coachinja Transakcijske analize, Mentorica za osebnostno rast, predavateljica

0 responses on "Anksioznost - pomagaj si sam/a"

Leave a Message

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Template Design © VibeThemes. All rights reserved.

Setup Menus in Admin Panel