• V košarici ni izdelkov.

Jaz sem na misiji, pa vi?

Delo, kariera, misija…

Pomislite na besede delo, kariera, misija. Ali vidite med njimi razliko? Vam vsaka izmed teh besed predstavlja drugačen pojem?

Večini ljudi predstavlja beseda ”delo” nekaj težkega, mučnega, dolgočasnega, nekaj kar morajo narediti. Kadar nekaj morate narediti, verjetno ne prinaša zadovoljstva, ali? Kadar pomislimo na besedo ”kariera”, to ponavadi povezujemo z nečim večjim. Posvečamo ji več energije, saj je to življenjsko delo. 
Kaj pa ”misija”? Kadar je človek na misiji, tega večina ne dela zaradi denarja, temveč, ker je prepričan, da je rojen za to. Čuti poklicanost in posveti svoje življenje nečemu. In življenje dobi višji smisel.

Vam vaše delo nudi notranje zadovoljstvo?

Najdite v svojem poslu nekaj, za kar se je smiselno truditi. Naj bo to povezano s tem kar delate, morda je to vizija podjetja, morda vaše delo pripomore k širšemu dobremu. Bolj, kot se boste v sebi počutili povezani s svojim delom, z večjim veseljem in strastjo boste ustvarjali in kreirali. Lahko se zgodi, da ga tako vzljubite, da postane tudi vaša vizija.

Če ne najdete zadovoljstva znotraj dela, mu poskusite dati drugačen pomen. Kadar delate zase (brez skrbi za druge), je to drugače, kot kadar s svojim delom preživljate družino ali kadar prispevate k dobremu širše družbe.
Stanje na TRR ni edini pokazatelj uspešnosti, čeprav so mnogi prepričani, da je edini. Je le eden izmed dejavnikov in ni najpomembnejši. Če delate samo zaradi tega, da se številke na TRR višajo, kaj kmalu v tem ne boste več videli smisla, saj bo življenje steklo mimo vas. Potrebno je najti zadovoljstvo v samem delu, saj preživimo na delovnem mestu v povprečju več časa, kot ga preživimo z družino. Postavite si še druga merila uspeha – morda prepoznavnost, doprinos družbi, izboljšanje življenj ljudi,

Kako najti smisel v tem kaj delamo?

Če niste eden izmed tistih srečnežev, ki jim je hobi postal vir zaslužka, potem je dobro, da vsaj na nek način najdete zadovoljstvo v svojem delu. Kadar je delo res suhoparno in je tisti ‘’moram, saj nimam druge izbire’’, potem najdite veselje v tem, kaj boste lahko počeli z denarjem, ki ga zaslužite.

Morda najdete v službi prijatelja ali prijateljico, s katerim hodite na občasna kosila in se družita tudi izven delovnega okolja. Izmislite si eno motivacijo – ne je iskati, ker je ne boste našli. Ustvarite jo. Določite ji prioriteto in se vsak dan spomnite nanjo, pa četudi je to 3000x na dan. Motivirajte sami sebe. Ste vedeli, da se sami s sabo pogovarjamo cca 70% našega časa? Če se lahko pregovorite v to, da vam je nekaj brezveze, se lahko pregovorite tudi v obratni, bolj produktivni smeri. Veliko uspehov pri vaši misiji!

P.S. Preberite še 7 lastnosti dobrega vodje

 

Petra Kmetec
Specializantka Transakcijske analize, NLP praktik, Life coach, vodja meditacijskega portala Vdihni.si

0 responses on "Jaz sem na misiji, pa vi?"

Leave a Message

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Template Design © VibeThemes. All rights reserved.

Setup Menus in Admin Panel