• V košarici ni izdelkov.

Zakaj nezadovoljstvo in kriza srednjih let? 1. del

Danes se bomo poglobili v človeški um. Kako deluje, zakaj smo nezadovoljni z določenimi deli svojega življenja, zakaj pride do krize srednjih let in kako to preseči s pomočno usmerjene meditacije. Se kdaj vprašate zakaj se počutite prazni globoko znotraj sebe, ko pa živite navzven popolnoma srečno in izpopolnjeno življenje? 

Dosegli ste vse, kar ste mislili da vas bo osrečilo. Pa je praznina še zmeraj prisotna. Živite po idealih, ki ste si jih zastavili. Imate sanjsko službo, partnerja, morda otroke ali vsaj kakšnega hišnega ljubljenčka, greste na dopust, imate čas za svoje bližnje. Vendar pa, ko se umirite in ko zunanji dražljaji utihnejo, začne znotraj vas nekaj kljuvati. Vaš pravi jaz vas cuka za rokav, od vas je pa odvisno ali ga boste pozdravili ali pa ponovno zadušili z dražljaji iz okolice.

Razlog je v percepciji tega kaj v resnici ste in kaj želite da ljudje okrog vas mislijo da ste. Da to razjasnim – niste to, kar vi mislite da ste. Le redki med nami si upajo na glas priznati svoje napake, svoje strahove in pomanjkljivosti (ki to v resnici niso, družba jih pa tako ocenjuje). Večina nas skriva svoje frustracije in želimo pripadati okolju v katerem živimo. Vsak ima svoje norme, prioritete v življenju. Nekateri želijo vsaki dve leti najnovejši avto, drugi želijo obvladati 15 različnih jezikov, tretji prepotovati svet. Vsak izmed nas je drugačen, vendar pa vsi želimo pripadati določeni skupini oseb, ki stremijo k enakim ali vsaj podobnim ciljem. Že veste o čem govorim?

Predstavljajte si svoji dlani – eno nad drugo, vmes pa majhno praznino. Zgornja roka predstavlja nas, kako se kažemo navzven, spodnja pa nas in kako doživljamo sami sebe.KAKO SE PREDSTAVLJAMO:

  • Identiteta, ki jo projiciramo zunanjemu okolju
  • Kdo jaz želim, da vi mislite da sem
  • Maske
  • Idealen za svoje okolje

KDO SMO V RESNICI

  • Kako se počutim
  • Kdo sem jaz
  • Kakšen sem jaz
  • Idealen zame

Zgornja roka predstavlja mojo predstavo sebe svetu, medtem ko je spodnja roka to, kar v resnici sem. Zaradi teh razlik in mask, ki jih nosimo da ustrežemo svoji idealni sliki o sebi, ki jo želimo projicirati svojemu okolju, nastanejo vrzeli med tem kaj v resnici smo in kaj želimo.

V naslednjem članku se bomo zapeljali v globino. Podrobneje vam bom razložila vzroke in potek nalaganja frustracij, ki nam onemogočajo pristen stik samim s seboj. 

0 responses on "Zakaj nezadovoljstvo in kriza srednjih let? 1. del"

Leave a Message

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Template Design © VibeThemes. All rights reserved.

Setup Menus in Admin Panel