• V košarici ni izdelkov.

Pomembnost urnika

Kadar želimo kaj doseči, biti produktivni in narediti določene naloge, je urnik skorajda nujno potreben. Brez njega se dnevi prevesijo v tedne, ti v mesece in tistega, kar smo planirali, še zmeraj nismo naredili.

Vsak teden preglejte svoj urnik in splanirajte vsaj prve tri ure svojega delovnega dne. Vanj vnesite tiste naloge, ki so dolgoročno pomembne, niso pa trenutno nujne. Naj bo vaš dan bolje porabljen kot reaktivno odzivanje na “nujne“ stvari, ki sploh niso pomembne. Te so razna sporočila, pregledovanje všečkov in komentarjev na socialnih omrežjih, nenehno pregledovanje e-pošte, ki vas odnese na 1001 drugo stran na internetu.

Na levi vidite kategorizacijo aktivnosti, s katero si lahko pomagate pri svojem delu. V svoj urnik nujno vnesite čas zase, za družino in druženje nasplošno. To je pomembno za zdravo duševnost. Samo delo brez počitka in zabave vodi v izgorelost.
Redna vadba, narava in zdrava, uravnotežena prehrana naj bosta tudi visoko na prioritetni lestvici. Brez skrbi za telo posežete v rezerve telesa in kadar so te načete, se pozna na počutju in produktivnosti.

Prve tri ure naj bodo zapolnjene s tistimi težjimi mentalnimi opravili, ki jih običajno prestavite na kasneje ali na konec, ker imate občutek, da so preobsežne.

Poglejte posnetek, kjer malo bolj podrobno obrazložim zakaj je urnik tako pomemben. Jaz ga običajno naredim vsako nedeljo dopoldan in nato sproti korigiram majhne spremembe, ki se običajno pojavijo.
Urnik brez izvajanja nalog, ki so na njem vam ne bo nič pomagal. Še preden se ga lotite, bodite do sebe odkriti in napišite vanj tisto, za kar ste se zavezali, da boste storili.

V sebi skrivate mnogo več, kot si mislite da je. Z načrtovanjem in izjvajanjem aktivnosti lahko vaše življenje dvignete na popolnoma nov nivo. Nobene potrebe ni po tem, da si še naprej govorite zgodbe, ki ste jih ponotranjili. Začnite pisati zmagovalno zgodbo svojega življenja. Tukaj vam lahko pomagam z delom 1:1.

Petra Kmetec
Specializantka Transakcijske analize, Mentorica za osebnostno rast, NLP praktik, Life coach

0 responses on "Pomembnost urnika"

Leave a Message

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Template Design © VibeThemes. All rights reserved.

Setup Menus in Admin Panel