• V košarici ni izdelkov.

Prepoznate navdušenje? Ali vas je pogosto strah?

Včasih občutki strahu in vznemirjenja v nas povzročijo enak telesni odziv.

Kadar se nam v življenju pojavijo izzivi ali priložnosti, lahko občutke, ki spremljajo situacijo, prepoznamo kot strah, medtem ko v resnici čutimo vznemirjenje. Zelo pogosto se zgodi, da se nismo naučili prepoznati vznemirjenja kadar se pojavi. Srečamo se z novo priložnostjo, pobrskamo nazaj po preteklih izkušnjah in doživetih občutkih ter privlečemo iz omare občutkov tesnobo, namesto da bi zbudili pogum.

Ena izmed poti, kako sami sebe pripravimo do tega, da sprejmemo priložnost z navdušenjem, je ta, da se zazremo globoko v svoje občutke in prepoznamo (si dovolimo to možnost), da metuljčki, ki jih čutimo v želodcu ali nenadno pospešeno bitje srca – niso nujno znak tesnobe, strahu ali celo znak, da je nekaj narobe. Vse te znake lahko prevedemo kot navdušenje, radovednost, strast in celo ljubezen.

Nič ni narobe z občutenjem strahu, dokler nas le-ta ne začne ovirati pri izvajanju dejanj, ki nas v svoji biti navdušujejo. Večina nas meni, da so pogumni ljudje popolnoma brez strahu, vendar je resnica ta, da so ti ljudje samo bolj navajeni oziroma prilagojeni na strah, saj se z njim redno srečujejo. Bolj kot strah premagujemo, več navdušenja se v nas poraja in tesnoba počasi izginja. Kadar se odločimo, da nas bo strah oziroma navdušenje podpiralo na poti naprej, namesto da nas ustavlja, si bomo vedno bolj zaupali pri stopanju novim priložnostim naproti, naj bo to nova služba, novo razmerje, udeležitev česa novega ali preselitev v kak nov kraj. Kadar začutimo strah, se opomnimo, da je ta strah preoblečeno vznemirjenje in si dopovejmo, da je točno ta priložnost prišla mimo nas z namenom, da jo izkoristimo.

Preokvirjanje definicije občutkov (četudi čisto majhno), lahko popolnoma spremeni naše mentalno stanje iz odpora v sprejemanje.

Naslednjič, ko se soočite s kakšno priložnostjo si recite naglas: ‘’Resnično sem navdušen(-a) nad službenim razgovorom. Veselim se, da imam možnost narediti nekaj, česar še nikdar nisem. Veselim se zmenka s to čudovito osebo (ali kaj pač imate pred seboj)”.

Ko to naredimo, začutimo, da se namesto strahu, ki nas omrtvi, razvije navdušenje, ki vso to silno energijo, ki jo čutimo, usmeri v premik naprej, v rast in učenje.Pred kratkim sem slišala stavek ”Sreča je na strani pogumnih” kateri se mi je precej vtisnil v spomin. Zatorej le pogumno naprej pri prihodnjih podvigih in preoblikujte svoje strahove v priložnosti na poti v novo, čudovito življenje, ki vam leži pred nogami. Za pomoč pri transformaciji občutkov se lahko obrnete name in skupaj bomo kreirali nove, vznemirljive poti življenja. 

Petra Kmetec osebnostni coaching
8. januarja, 2021

0 responses on "Prepoznate navdušenje? Ali vas je pogosto strah?"

Leave a Message

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Template Design © VibeThemes. All rights reserved.

Setup Menus in Admin Panel