• V košarici ni izdelkov.

Nasveti za srečo

Kaj je sreča? Je tvoja zvesta spremljevalka ali samo občasna prijateljica, ki vsake toliko potrka na tvoja vrata?

Saj veste, da je sreča stanje duha, ali ne? Dokler imamo fokus na negativnih stvareh, na preteklosti, na stvareh, ki jih nimamo, ne moremo biti srečni. Lahko pa spremenimo našo miselnost in usmerimo pozornost na sedaj, na to kar imamo, kaj nas veseli, se osredotočimo na veselje in hvaležnost.

Ena važnih stvari za življenjski optimizem je gibanje. Dokler je telo v gibanju, se v možganih ustvarjajo nove poti, fizično ‘’spotimo napetosti’’, sproščamo endorfine, zvečer lažje zaspimo in še bi lahko naštevali.

Raziskave so pokazale, da so srečnejši ljudje tisti, ki živijo v kvalitetnih razmerjih. Ne tisti, ki imajo jahte in milijone in tisoč skrbi, ampak tisti, ki imajo ob sebi partnerja, s komer se dobro razumejo, podpirajo in ljubijo.

Imejte se radi. Vzljubite vsak delček sebe, spoznajte se! Sreča je naravno stanje človeka. Še preden ste si začeli lepiti nalepke glede svojega telesa, staršev, šolskih ocen, stanja na TRR, službe, ste bili srečni.

Ne dovolite, da vam nalepke odvzamejo veselje. Spoznajte svoja hrepenenja in začnite živeti svoje sanje. Postavite si majhne cilje in jih začnite uresničevati ter se za vsak dosežen cilj nagradite. Ne rabite si kupovati rož in šampanjca 😉 lahko si poklonite eno uro samo zase, za klepet s prijateljico za katero le redko najdete čas, se odpeljete kam na izlet ali si zmasirate stopala. Darilo je to, kar vam dosti pomeni. Vsak ima svoje, najdite si tisto, kar Vam pričara nasmeh na obraz.

IN nehajte razmišljati kaj bi naredili z denarjem, če bi ga dobili na loteriji ;). Raje se lotite konkretnega dela in zaslužite ta denar s svojim delom. To vam bo prej prineslo srečo, saj boste ponosni nase, na svoje dosežke in uživali boste v finančnih rezultatih. Pa še večjo samozavest boste imeli.

Pri doseganju sreče so zelo pomembni tudi prijatelji. Družite se z optimističnimi ljudmi. Vsi imamo kakšnega prijatelja/prijateljico, ki nam spije vso energijo. Bodite tudi sami tisti prijatelj, ki širi pozitivno energijo. Ja vem, vsi imamo kdaj slab dan in se želimo malo izpovedati. So pa super prijatelji, ki nas v takih dneh poslušajo, nato pa brcnejo v rit in nas usmerijo nazaj na pot pozitivizma 🙂

Meditirajte. Vsak dan si vzamite vsaj 15 minut zase. Da si napolnite baterije in uvidite kaj se dogaja okrog in znotraj vas.Nabavite si hišnega ljubljenčka. Smejte se, imejte kvaliteten spanec, podarite si izkušnje, ljubite se, najdite v vsem svojem ‘’sranju’’, ki ga imate nekaj pozitivnega in pojdite z optimizmom naprej!

Da, zmorete! Zmorete preseči okvirje, v katere ste se postavili. Postavite si nove – širše okvirje, v katerih je sreča vodilo življenja.

Vprašajte se:

  1. Kaj bi se moralo zgoditi, da bi bil(-a) srečen(-a)?
  2. Kaj lahko storim danes za korak do sreče?
  3. Kaj me omejuje, da ne čutim sreče?
  4. Kaj zame sploh sreča je?

In prosim bodite odkriti do sebe. Poglejte globoko v svoje srce in zadihajte s polnimi pljuči. Če pa potrebujete kakšne smernice ali brco v rit, me pa pokličite 😉

 

9. januarja, 2021

0 responses on "Nasveti za srečo"

Leave a Message

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Template Design © VibeThemes. All rights reserved.

Setup Menus in Admin Panel