• V košarici ni izdelkov.

Ustvarite svojo sanjsko prihodnost

Jesen, inventura življenja in priložnosti za rast

Jesen nas je zametla z listjem, nam obarvala pokrajino v nežne, pastelne barve, nas počasi pripravlja na zimo ter nam ponuja čas za pregled svojega življenja.

Pomislite kdaj ste nazadnje naredili inventuro svojega življenja? Ob novem letu? Še nikdar?

Priporočam, da si podarite potreben čas in jo naredite. Razmislite kaj ste v življenju želeli doseči, kaj ste dosegli, kje se je zalomilo, kaj bi naredili drugače, kaj ste se iz preteklih dogodkov naučili in kje je vaša priložnost za napredek.

Ko to naredite (in da, vzemite si čas, prevetrite tudi odnose, ki jih imate z ljudmi in pomislite tudi na stvari, ki se vam kopičijo v stanovanju in jih ne potrebujete), se zahvalite za vse kar ste dosegli, zahvalite se za svojo pamet, za svoje talente, sposobnosti in zmožnosti. Zahvalite se za ljudi v svojem življenju in poskusite izkusiti občutek hvaležnosti in ljubezni.

Nato si s tem občutkom hvaležnosti v srcu dovolite da poletite – dovolite si, da se predate sanjam – kakšno naj bi po vaše izgledalo vaše življenje. Kot da imate čarobno palčko – kaj počnete, kaj vam nosi prihodke, kako preživljate čas, kakšno je vaše delo. Zapomnite si, da sedaj ni omejitev, dovolite si naslikati svoje sanjsko življenje. Doživite ga v vseh podrobnostih. Občutite, kako se počutite v svoji drugi, sanjski koži. Kaj vidite, slišite, zaznavate. Naj vaši čuti zaznajo vsako, tudi najmanjšo podrobnost.

Sedaj pa poglejte sebe v tem svojem sanjskem življenju – kakšne so vaše lastnosti, prepričanja in vrednote. Kako so obnašate, kako sprejemate novosti, situacije… Jih sedaj že imate? Te sanjske lastnosti? Če ne, kaj bi morali spremeniti, da jih osvojite, ponotranjite in živite? Napišite jih na list papirja in dodajte vedenje, ki določeni vrednoti pripada…

Za na konec pa še akcija – naredite si plan, kako doseči svoje sanjsko življenje. Začnite z majhnimi koraki in zapomnite si, da vsaka malenkost šteje.

Bodite aktivni in sprejemajte odločitve. Dovolite si! Za vaše življenje gre. Živite ga po svojih željah in ne živite življenja drugih. Njim morda odgovarja, ni pa nujno najboljši za vas.Naredite si listo aktivnosti, ki vas bodo peljale v želeno smer. Danes odkljukajte prvo, jutri naslednjo. Čez pol leta pa ponovite inventuro in poglejte kam ste se premaknili!

Spremembe so nujne in so edina stalnica v življenju. Sprejmimo jih z otroško navdušenostjo in pojdimo po svoji sanjski poti naprej!

Petra Kmetec osebnostni coaching

0 responses on "Ustvarite svojo sanjsko prihodnost"

Leave a Message

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Template Design © VibeThemes. All rights reserved.

Setup Menus in Admin Panel