• V košarici ni izdelkov.

Veseli december trka na vrata

December je že skoraj tu, praznično okraševanje se je že začelo s polno paro, zunanje temperature pa bolj spominjajo na april kot pa na začetek zime. Tokratna tema bo obarvana popolnoma predpraznično.

Kako se izogniti decemberskemu vrvežu in stresu glede obdarovanj, novoletnih zabav s preveč hrane in alkohola?

Navajeni smo, da nam je vse na dosegu roke in to takoj. Stvari, ki niso v naši dnevni rutini odlašamo in potem ko imamo še ravno 10 minut, hitimo in sami sebi ustvarjamo stres ter se sprašujemo zakaj tega nismo prej opravili, ko smo še imeli dovolj časa…DARILA

Zadajmo si, da letos prej poskrbimo za darila. Pomislite ali lahko morda sami kaj naredite in vnesete v darilo svoj čas in energijo? Res je, da zna biti zamudno, zagotovo bo pa unikatno in bo pomenilo, da ste se še posebej potrudili.
Lahko lepo oblikujete čestitko, narišete sliko, spečete pecivo 🙂 Idej je ogromno, štejejo pa pozornosti.

Na spletu lahko dobite ogromno dobrih idej in ja, tudi za takšne so, ki nismo ravno spretni z ročnimi deli 😉

HRANA in PREGREHE
Imejte v mislih svoje telo, ko boste hodili po vseh pred-novoletnih zabavah. Zagotovo se povsod najde kaj zdravega za pojesti. Zakaj bi morali ravno zdaj preizkusiti vse kaj nam ponujajo, potem se bomo pa spet cel januar ukvarjali s tem, kako spraviti kilograme spet nazaj na nam prijetno številko. Še posebej nevarne so vse tiste mamljive slaščice, ki nas tako poželjivo gledajo s pladnjev in tisti kozarček preveč, ki ga čutimo še naslednja dva dni. 

Bodite zmerni. Ne govorim, da ne smete poskusiti tega kar želite, ohranite pa zdravo mero. Vsi se kdaj pregrešimo. Kadar pa to začnemo delati na dnevni bazi, se pa hitro pozna na preozkem pasu ali pa se nam oblekca čez noč skrči v omari 😉

VADBA, ZAOBLJUBE
Bodite vztrajni in kljub vsem novoletnim aktivnostim še naprej obiskujte vadbo, hodite na sprehode, vzamite si čas zase. Vem, da je tempo decembra podvojen, vendar vseeno najdite čas za vadbo. Lahko jo naredite tudi doma, samo bodite v gibanju in telo vam bo hvaležno.
Začnite pisati decembrski dnevnik, kjer napišete vse, kar vam je šlo narobe v tem letu in kaj želite v naslednjem letu izboljšati. Podarite si čas in naredite revizijo svojih odločitev, poti in želja.

Zaobljube so dobre, vendar imejte v mislih kaj dolgoročnega in si cilj dobro zastavite, z vmesnimi postanki in nagradami na poti, drugače bodo ostale samo na papirju.

PRIJATELJSTVA
Negujte prijateljstva. Pokličite ljudi, s katerimi se radi družite in poklepetajte. Naj bo december obarvan z veseljem, radostjo in smehom. Najdimo radost v malih stvareh, v nasmehu neznanca, v toplem objemu prijatelja, v dobri kavi s prijateljico ali v babičinem jabolčnem zavihku. Vsaj v tem prazničnem času poglejmo svoje življenje z optimistične strani. Vsi imamo kakšen izziv pred seboj, važno pa je, da ob tem izzivu vidimo tudi vse dobro okrog nas. Podarite tudi vi komu nasmeh na obraz in opazujte kako se boste ob tem počutili. Lahko postanete Božiček za en dan ali podarite kaj brezdomcem. Zagotovo imate kaj, česar bi se kdo iz srca razveselil, vam pa ne predstavlja neke vrednosti.

Uživajte v majhnih stvareh, kajti nekega dne boste pogledali nazaj in ugotovili, da so bile bile velike.
Kurt Vonnegut

Lep december vam želim, naredite si čarobnega 🙂

0 responses on "Veseli december trka na vrata"

Leave a Message

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Template Design © VibeThemes. All rights reserved.

Setup Menus in Admin Panel