• V košarici ni izdelkov.

Želim si sprememb

Želim, želim, želim…

Zamenjaj vse, kar imaš, pa bo. A bo?!?

Menite, da če si želite spremembe, da je dovolj, da menjate vse, kar imate? Zakaj sem to napisala?
Mnogokrat slišim od ljudi – kako se boš spremenil, če boš vsak dan pil kavo iz iste šalčke, kako se boš spremenil, če se boš po isti poti vozil v službo, kako se boš spremenil, če se boš družil z istimi ljudmi?Jaz se raje vprašam, kako se spremeniti znotraj enakega okolja? Menim namreč, da četudi se preseliš, spremeniš oblačila, frizuro in morda celo ime — če ne spremeniš tega, kar nosiš s seboj (v glavi), ostaneš še naprej takšen kot si.

Samo drugje, z drugo frizuro in drugimi kotalkami.

Misli kreirajo realnost. Posledično seveda. To, čemur posvečamo energijo in misli, tja se gibljemo. Kako? Z dejanji, ki jih izbiramo. In dokler imamo enaka prepričanja, identiteto in vrednote, lahko spreminjamo zunanji svet, vendar to ne bo prineslo željenih sprememb, saj razmišljamo po starem. Enako razmišljanje in delovanje prinese enake rezultate. Morda se kdaj komu kaj “vserje”, je pa to prej izjema, kot pravilo.

Želje so super, akcija je še boljša…

Vsi smo unikati. Vsi imamo svoje vizije sveta. Nekateri večje, drugi manjše. Prav je, da se za njih borimo. In uresničujemo svoje sanje. Korak po korak. Zaradi tega ni univerzalnega recepta. Ne za zdravje, ne za uspeh. Vsak ima svojo zgodbo, vsak ima svoje borbe in vsakdo lahko uspe. Če le deluje, raste in se sproti ob izkušnjah prilagaja in uči.

Zato me žalosti, ko ljudje slepo kopirajo poznane korake nekoga v želji, da bi sami uspeli. Vsi imamo v sebi svoj ogenj in svojo vibracijo, ki je lastna samo nam. Izkoristite to. Ne zatret svojega ognja in znanja, samo zato, ker je nekdo rekel, da je njegova pot boljša. Morda je njemu, ni pa nujno da je vam.

Učite se, berite, hodite na seminarje, preizkušajte nove poti in načine in povzemite tiste, ki vam ustrezajo. Najdite skupek tistih, ki so vam pisani na kožo. Vmes pa delajte korake – majhne in velike in ne bojte se porazov. Ti so najboljši učitelji in vsi jih izkušamo na svoji poti. Glejte na njih kot na sredstvo za širitev svoje cone udobja. Na učni proces. Vsi se nenehno učimo. Tudi vsi mojstri med nami.

Spremeni svojo notranjost in spremenil se ti bo svet…

Za spremembe v življenju se moramo najprej sami spremeniti. Vedeti kaj želimo in primerno temu spremeniti svoja prepričanja, vrednote in identiteto. Kako bo nekdo, ki ima identiteto debeluha shujšal? Če pa je prepričan, da je debeluh. In telo izvršuje ukaze uma. Saj se mu ne splača hujšat, če pa se VEDNO zredi nazaj. Je pač debel. S takšno identiteto niti ne poskušajo, saj so z eno nogo v preteklosti, v izkušnji debelosti.

Stvari se lotite sistematično, dajte si čas in ne odnehajte. Četudi dihate skozi slamico in izgubljate upanje – ne odnehajte, če se gre za vaše sanje. Spreminjajte strategije, držite se pa začtrane smeri. Če vam pa resnično ne gre, se pa vprašajte ali so to, kar sanjate res vaše lastne sanje, ali ste jih od koga prevzeli?

Mediji nam vsiljujejo zgodbe o uspehu, ki se kažejo v vilah, lepih hišah in zbirki avtomobilov v garaži. To so morda pokazatelji finančnega uspeha – vendar – če bi vse to imeli, bi bili srečnejši? Borite se za to, kar vas dela srečne. Ne za materialne dobrine. Te pridejo, ko zadostite srcu. Delajte za to, da bo mirna vaša duša. Morda vas osrečuje peka peciva ali učenje otrok plavanja.

Naj bo vodilo zapuščina, ki jo dajete svetu.

Razmišljajte širše, poiščite pomoč, morda vam manjka samo še pikica, da se kocke zložijo na svoja mesta. Spremenite svoje razmišljanje, spremenite svoj notranji svet in zunanji bo sledil.

Verjamem v vas, ne odnehajte!

Petra Kmetec
Specializantka Transakcijske analize, Mentorica za oseben uspeh, NLP praktik, Life coach, vodja meditacijskega portala Vdihni.si

0 responses on "Želim si sprememb"

Leave a Message

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Template Design © VibeThemes. All rights reserved.

Setup Menus in Admin Panel