• V košarici ni izdelkov.

Doživljanje radosti v dnevnem izletu, dopustu ali na popotovanju

Dopust

Kaj vam predstavlja dopust? Potovanje? Delo v hiši ali stanovanju? Druženje s prijatelji ali poležavanje na plaži?

Dosti nas je, ki si predstavljamo, da si lahko spočijemo samo kadar kam odpotujemo, drugače pa smo nenehno vpeti v delo.
Vendar, da si odpočijemo, ne potrebujemo dragih počitnic, predvsem si moramo dovoliti, da si vzamemo kakšen dan ali uro na off. Odpočijemo si lahko v sosednjem parku ali na klopci v gozdu, kjer si vzamemo nekaj časa zase in za svoje misli.

Razmišljamo, da je za potovanje potrebno ogromno priprav in da vse stane. Vendar so lahko dnevni izleti ravno tako osvežujoči kot njihove dolge sorodnice počitnice.
Kratka vožnja v drug kraj vas lahko popelje v svet novosti in doživljajev. Dnevni izleti so lahko čudoviti za sprostitev od stresa in oddaljitev od dnevne rutine. In če takšen izlet še delite z nekom, ki vam je drag, je to lahko izjemno čudovita izkušnja, ki jo boste imeli še dolgo v spominu.

Presenečeni boste, koliko lepih kotičkov je okrog vas, kjer še niste bili. Pa naj bo to v okolici doma, ali v uro ali dve oddaljeni vožnji. Morda se znajdete v gorah, na morju, pri sosedih, v toplicah, na jezerih, v vinogradih. Bodite tam z vsemi čuti, opazujte naravo, ljudi, navade. Dihajte globoko in bodite zavedni. Bodite radovedni kot majhni otroci in raziskujte. Dajte si duška, slikajte, pogovarjajte se z domačini, poskušajte lokalno hrano in pijačo, dovolite si biti dobre volje in predvsem – pustite stres in skrbi doma.

dnevne radosti, petra kmetec

Jaz sem moj mini dopust preživela v Italiji, v Cinque Terre in bilo je fantastično. Barvita pokrajina, sonce, čudovita narava, drugačni običaji in hrana, ki navduši vsako brbončico posebej. Meni predstavlja dopust že to, da nimam urnika, da ne rabim gledati na uro in si preračunavati kdaj moram od doma. Da spoznavam nove kulture, se učim jezika, opazujem ljudi, ki hitijo mimo mene, medtem ko srkam kavo in uživam v sončnih žarkih ali pa raziskujem uličice s fotoaparatom v rokah.

Vabim vas, da ste radovedni, da odkrijete v sebi svojega otroka in se igrate. Pa naj bo to s fotoaparatom, z raziskovanjem mestne zgodovine, odkrivanje lepot narave ali kaj pač v vas zbuja veselje.
Se spomnite kako je bilo, ko smo bili otroci? Jaz se v živo spomnim, kako navdušena sem bila zmeraj, kadar smo šli v Maribor. Doma sem iz vaši in v mesto smo šli 1x na mesec ali dva. Zame je bil to izlet, poln navdušenja in pričakovanja. Sprehod po mestnih ulicah, nakupovanje, obvezen postanek pri sladoledarju ali pozimi na bolognese špagetih. Še sedaj imam lepe spomine na to.

Vabim vas, da kadar le lahko, da si naredite iz še tako kratkega in enostavnega izleta pravi dogodek. Bodite kot majhni otroci in se veselite, širite radost in si podarite sprostitev ter se napolnite z energijo. Presenečeni boste koliko lažje boste zakorakali v nov delovni teden.

Kako si vi polnite baterije? Vesela bom komentarja in vaše zgodbe o radosti in veselju.

0 responses on "Doživljanje radosti v dnevnem izletu, dopustu ali na popotovanju"

Leave a Message

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Template Design © VibeThemes. All rights reserved.

Setup Menus in Admin Panel