Piškotki so tekstovne datoteke, ki se ob obisku spletnega mesta shranijo na uporabnikovo napravo, s katero je uporabnik dostopal do spletnega mesta. Ob ponovnem obisku spletnega mesta lahko ponudnik dostopa do podatkov na uporabnikovi napravi, ki so se zbrali s pomočjo piškotkov.

Ponudnik s pomočjo piškotkov zagotavlja boljše in uporabniku bolj prijazno in prilagojeno delovanje in prikazovanje spletnega mesta, obenem pa mu piškotki pomagajo pri analizi uporabnikov in pri beleženju obiska (statistični nameni) ter za bolj učinkovito oglaševanje.

Piškotki oziroma podatki, zbrani z njihovo pomočjo, sami po sebi ne omogočajo identifikacije uporabnika v smislu zakonodaje o varstvu osebnih podatkov in z njimi ni mogoče ugotoviti, za katero konkretno osebo gre. Dovoljenja za namestitev piškotkov lahko uporabnik kadarkoli nastavi tudi v svojem spletnem brskalniku, ki ga uporablja za dostop do spletnega mesta www.petrakmetec.com

www.petrakmetec.com uporablja lastne piškotke, obenem pa omogoča nekaterim tretjim osebam, da na uporabnikovo opremo namestijo svoje piškotke (t. i. piškotki tretjih).

Podatki o posameznih piškotkih, o upravljavcih podatkov, ki se pridobijo s temi piškotki, namenih obdelave zbranih podatkov in o trajanju piškotkov so navedeni v spodnji tabeli:

Upravljalec podatkov Ime piškotka / trajanje Namen obdelave zbranih podatkov
petrakmetec.com PHPSESSID / čas seje Ta piškotek nam pomaga, da vas prepozna, preveri vaše pravice dostopa, in vam dovoljuje dostopanje do vsebine.
petrakmetec.com __unam / 9 mesecev Piškotek je del ShareThis storitve, ki se uporablja za delitev vsebine na socialnih omrežjih ter beleženju klikov.
petrakmetec.com bid_1_password_protected_auth / čas seje Piškotek povezan z geslom zaščitenih območjih naše spletne strani.
petrakmetec.com popup-cjpopup-2484 / 3 meseci Piškotek za upravljanje “popup” okna
petrakmetec.com wordpress_test_cookie / čas seje Test ali ima vaš brskalnik omogočene piškotke ali ne.

 

Uporabnik lahko dovoljenja za namestitev piškotkov nastavi in kadarkoli spremeni, prilagodi ali prekliče tudi v brskalniku, s katerim dostopa do spletnega mesta.